¡Qué Aproveche!

Ik wou een pagina maken speciaal gewijd aan eten, omdat het hier wel anders is dan thuis. Over het algemeen: het eten is niet de reden om naar Ecuador te komen, maar het mag je zeker niet tegenhouden. Ecuadorianen zijn erg trots op hun gerechten en een aantal dingen zijn superlekker. Veel van de gerechten die ik er op zet zijn typisch voor de regio, of de regio van waar Pepe en Cármen komen.

 

Ecuadorianen koken heel voedend: in plaats van ofwel rijst of aardappelen, wordt het rijst en aardappelen met bonen... Om te diëten zit je hier dus niet meteen goed. Wel is het eten steeds vers en komt zelfs vaak uit de tuin. Al het eten wordt van nul af thuis bereid dus in dat opzicht is het wel gezonder. 

Jugo

Bij het ontbijt en middagmaal drinken we meestal een Jugo. Dat is een versgemaakt sapje met fruit, water of melk en suiker. Er zijn veel variaties en het ene al wat lekkerder dan het andere. Mijn favoriet is een sapje van kleine limoentjes uit de tuin. 's Avonds wordt er een warme drank gedronken bij het eten. Dit is meestal koffie maar thee drinkt men ook wel eens.


Tortilla

Het ontbijt is nooit twee dagen hetzelfde, maar vaak hoort er ook een tortilla bij. Dat is niet zoals in Spanje een ei, maar een gebakken schijfje ofwel van Verde, Yuca of een soort pannenkoekje met kaas.  


Rijst

Wat je standaard elke dag minstens een keer op je bord krijgt is rijst. Een dag met drie keer een rijstgerecht is ook niet abnormaal. Ook wanneer er pasta wordt bereid of aardappelen, wordt er nog steeds rijst bij gemaakt. 

Tussendoortjes